Veckans grönkålschips

Det blir mycket grönkålschips just nu, jag gör en ny omgång i princip varje helg. Jag har fortfarande massor av grönkål på min lott, och eftersom den tål kyla bra så räknar jag med att kunna skörda den ett tag till. Inte mig emot. Jag experimenterar med lite olika smaker. Den här gången blev det en plåt med lakritssmak och en plåt med wasabi- och kokossmak.

Grundreceptet på grönkålschips hittar du här. Och Lakritslabans grönkålschips med lakrits hittar du här.

Jag använder inte bara chipsen som snacks utan även som tillbehör till maten – tänk dig en mycket krispig sallad.

Grönkålschips med lakritssmak

Den här gången provade jag att använda Haupts lakritspulver från Kalabrien till lakritschipsen. Och oj, vilken skillnad det blev i smak jämfört med Lakritsfabrikens pulver! Den här sorten blir inte lika söt. Jag kan inte bestämma mig för vilken sort jag gillade bäst, men jag kan verkligen rekommendera att experimentera med olika typer av lakritspulver. Kolla gärna in Lakritslabans lakritspulverprovning också om du som jag är lakritsnörd.

Grönkålschips med wasabi

Jag har provat att göra grönkålschips med wasabi flera gånger men jag får inte till det. Framför allt lyckas jag inte använda tillräckligt mycket wasabi för att få rejält med smak. Jag vill att det ska kännas som när man äter wasabinötter! Jag använder mer och mer wasabi varje gång. Den här gången fem strängar ur tuben, varje sträng var kanske 4-5 cm. Det låter ju jättemycket. Men det får bli ännu mer nästa gång alltså.

Dessutom provade jag att använda kokosolja till wasabichipsen. Sådan kokosolja som ger smak. Jag tänkte att kokossmaken skulle göra sig bra ihop med wasabin. Men eftersom wasabin inte gav någon smak har jag nu en burk grönkålschips med kokossmak i stället. Och det är för all del inget fel på det :-)

Fler smaker på grönkålschips?

Vad borde jag prova att smaksätta chipsen med nästa gång? Ingefära är jag sugen på. Chili kanske, men inte för mycket i så fall; jag har svårt för när det blir för starkt. Tamari har jag provat också, men då hade jag salt också och det blev för salt. Ska prova med bara tamari vid tillfälle. Lök? Vitlök? Kakao? Bärpulver? Ge mig din bästa smak på grönkålschips! Något du har provat eller något som du skulle vilja prova.

 

wpid-20151011_120426.jpgwpid-20151011_120154.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *