Vaniljmylkshake med chokladkross

Har du sett att man brukar kalla det för mylkshake när man gör en nyttig milkshake utan mjölk? Jag tycker att det är ett ganska roligt namn. Och nu har jag dessutom gjort den ultimata mylkshaken. Vill du också göra den? Häng med här!

Tricket med mylkshake är att använda bananer som är frysta i skivor. Helst ska de vara på gränsen till övermogna när du skivar dem och fryser in dem. Och har de passerat den gränsen så går det också alldeles utmärkt. Bästa sättet att ta vara på bananerna när de håller på att bli för gamla alltså.

Det här använde jag till en stor mylkshake:

  • en näve sötmandlar
  • två bananer frysta i skivor – de får gärna tina en aning innan man använder dem, men de ska fortfarande vara ordentligt kalla för att få den glassiga konsistensen
  • 1 tsk vaniljpulver
  • en rejäl näve kakaowafers som jag hackade i en mortel
  • vätska i form av till exempel vatten eller nötmjölk.

Kakaowafers är knappformade chokladbitar som består av 100 procent kakao. Inte så goda att äta som de är alltså men mums tillsammans med något sött.  Choklad med 100 procent kakao finns även att köpa i form av till exempel block eller en chokladkaka som du kan skära bitar av och hacka.

Börja med att köra mandeln i matberedaren tills den är finfördelad. Blanda i resten av ingredienserna och kör vidare. Det fungerade faktiskt att använda vatten som vätska i det här receptet. I och med att det är sötmandel i så blir det som att göra en smoothie på nötmjölk när du kör alltihop i matberedaren. Men om du vill ha din smoothie ännu krämigare går det förstås bra att använda nötmjölk. Du kan också använda vilken vegomjölk som helst, till exempel havredryck, men då blir smoothien inte helt raw.

Den här smoothien blev så otroligt söt och den kändes verkligen barnvänlig. Kanske fungerar den på barnkalaset? Själv känner jag mest att det här är den enda smoothie jag vill dricka i resten av mitt liv :-)

20160608_102141.jpg

En reaktion på ”Vaniljmylkshake med chokladkross

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *