Välj en god sorts surkål

För ett par veckor sedan skrev jag hur gott det är med kombinationen avokado plus surkål. Då tänkte jag att det kanske var så gott för att avokadorna här på La Gomera är så fantastiska, men nu har jag insett att det nog berodde lika mycket på surkålen. Tydligen varierar smaken mycket mellan olika sorters surkål, något som jag inte har tänkt på tidigare. Men jag kom på det eftersom nästa burk jag köpte råkade vara av en sort som inte alls var lika god.

Så du som (tror att du) inte gillar surkål: botanisera runt lite bland olika sorter. Kanske har du bara inte hittad den sort du gillar än. Det här är den sorten som jag tycker är så god. Förutom surkål och salt innehåller den även enbär. Undrar om det är det som gör det?

Och så kan man förstås göra sin egen surkål. Jag har inte gjort det än. Jag kom av mig efter ett misslyckat försök att syra grönkål och någon annan sorts kål från min odlingslott i somras. Men jag ska nog göra ett försök med helt vanlig vitkål vid tillfälle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *