Smoothie på vilda gröna blad

I dag var jag ute och plockade gröna blad till min frukostsmoothie. Tänk att det finns så mycket mat därute som är alldeles gratis och galet nyttig och bara väntar på att bli uppäten. Jag plockade maskrosblad, skräppa, harsyra, granskott, våtarv (nate), nässlor, tistlar, daggkåpa, hallonblad och svartvinbärsblad. Några blad ängssyra från min odlingslott fick vara med också.

När jag kom in körde jag bladen i mixern tillsammans med ett moget päron, två bananer, en avokado, någon tesked vaniljpulver och några deciliter vatten. Det blev två stora smoothies. Att gå ut och plocka sin egen mat är nog det lyxigaste jag vet.

20160528_115910.jpg

20160528_121931.jpg

20160528_123214.jpg

Vill du veta mer om ätbara växter? Här hittar du mitt inlägg om att plocka vilda gröna blad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *