Skördesäsongen har börjat

Skördesäsongen är igång på min odlingslott – bästa säsongen om du frågar mig! Det som fanns kvar sedan förra året och som gick att skörda tidigt i år var ängssyra och lite örter som gräslök, citronmeliss, ett och annat persiljeblad och så småningom även oregano och koriander.

Nu börjar jag även skörda små blad av rucola och dessutom snyltar jag av rödbetsblasten. Det känns inte som om jag kommer att få någon brist på gröna blad under sommaren. Härligt!

Jag är sugen på att göra ett lite mer strukturerat försök att äta med utgångspunkt i vad jag kan skörda på lotten och plocka i naturen senare i sommar. I augusti närmare bestämt. Vad tror ni om det? En veckomeny med frukost, lunch och middag med vilda och odlade växer som bas och med tillägg av det jag har i skafferiet? Vi får se om jag lyckas ta mig ur den förmodade semesterkoman och vara lite seriös med det här. I så fall skriver jag om det här på bloggen. Återkommer!

20160624_145117.jpg

20160624_145246.jpg

20160624_145213.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *