Sjukt god raw pesto

Jag gjorde faktiskt en sjukt god pesto. Nu ska jag bara komma ihåg vad som var i.

Basilika, lite färsk vitkål, en gnutta persilja, kanske några myntablad också, rucola, en vitlöksklyfta, massor av olivolja, örtsalt, svartpeppar, någon matsked näringsjäst (annonslänk). Ja, ungefär så var det nog. (Uppdatering: en skvätt agavesirap var det också; jag gillar ju sötma.)

Jag dippade selleristavar och morötter i. Och så åt jag den som tillbehör till en sallad på färsk vitkål, nyskördad lök som jag låtit dra i salt en stund och sedan sköljt av, soltorkade tomater och pumpakärnor. Surkål hade jag till också. Om du har en känslig mage eller inte är så van rawfoodare så kan magen reagera på all denna kål, så var lite försiktig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *