Saltå kvarns nässelsoppa

Förra helgen var jag ute och plockade nässlor, och sedan gjorde jag en inte det minsta raw nässelsoppa. Men senare hittade jag det här receptet på Nässelsoppa hos Saltåkvarn och blev sugen på att prova det.

I en vanlig nässelsoppa förväller man ju nässlorna först och kokar sedan soppan på nytt vatten. Saltå kvarns soppa går att göra helt raw, men man kan också göra den på samma sätt, alltså utan att koka nässlorna, men använda hett vatten. Då blir soppan inte raw, men jag gissar att för den som är inne på att näringsämnena bevaras bättre med raw food så är det här bättre än en soppa på förvällda nässlor.

Oavsett vilket så är jag sugen på att prova det här receptet. Med varmt eller kallt vatten beroende på vädret den dagen. Det får bli en ny omgång nässelplock snart igen, helt enkelt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *