Saffranssmoothie med chokladkross

Dagens frukostsmoothie blev en saffranssmoothie med chokladkross. Det är min vanilj- och chokladmylkshake med tillägg av en påse saffran.

20161026_103842.jpg

Vad är egentligen grejen med att hon har saffran i allt hela tiden? tänker du kanske nu. Ja, det är en bra fråga. Den största anledningen är förstås att jag tycker att det är gott. Den andra anledningen är att jag titt som tätt sneglar lite på ayurveda, och då gärna genom att bläddra i eminenta matboken Maten är min medicin av Janesh Vaidya. Och enligt ayurvedan ska jag, som framför allt tillhör den kroppstyp som kallas pitta, gärna äta saffran eftersom det är pittasänkande.

Det här kan lätt bli en lång föreläsning känner jag, och den ska jag inte dra just nu. Dessutom är jag på intet sätt expert på det här utan mest nyfiken. Men det finns all anledning att skriva mer om ayurveda här framöver. I dag funderade jag på om jag kanske ska satsa på att äta enligt det ayurvediska tänket under några veckor när jag kommer till La Gomera i vinter, i stället för att köra några veckor med enbart rawfood som jag har gjort de senaste åren. Just nu känner jag för det. Vi får se vad jag känner för då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *