Så får du grönkålen att bli god

Grönkål är i säsong just nu. Den är fantastiskt god – och dessutom späckad med nyttigheter. Jag äter den gärna som huvudingrediensen i en sallad.

Hör du till dem som inte har börjat uppskatta smaken av grönkål än? Här får du två tips om hur du får den att smaka godare:

Massera grönkålen

Ja, du hörde rätt. När du masserar grönkålen med olja och salt blir den mindre vass, både i konsistensen och i smaken. Gör så här:

  1. Riv bort grönkålsbladen från de hårda stammarna och riv dem i något mindre bitar. Lägg i en bunke.
  2. Häll på rejält med olivolja av bra kvalitet och strö över flingsalt.
  3. Massera alltihop. Det går till precis som det låter. Stick ner händerna i bunken och massera tills det finns olja och salt på alla blad.

Servera grönkålen med något sött

Mitt andra tips är att blanda i något sött i din grönkålssallad. Hackade dadlar gör sig utmärkt ihop med grönkål. Eller kanske russin eller några andra torkade frukter. Eller rör ner en rejäl klick honung i dressingen.

Söta smaker tar bort lite av den bittra, gröna smaken hos grönkålen och gör att den faller fler i smaken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *