Recept på raw food-godis till jul

Jag firar ju inte jul och håller inte alls på med en massa julstök och julbak så här års. Vilket är lite tråkigt för den här bloggen, för annars skulle jag kunna fylla den med härliga julrecept. Men jag vill verkligen uppmana dig att googla efter juligt rawfoodgodis. Du kommer inte att ångra dig i de julmatsdästa mellandagarna om du har fyllt kylen med nyttiga godsaker i stället för sockerstinna.

Ibland får jag i alla fall till julinspirerade recept här på bloggen. För ett år sedan sammanfattade jag julrecept och jultips i blogginlägget God raw food-jul. Mitt paradnummer där är raw saffrans- och pepparkakscheesecake.

Sedan dess har jag även gjort pepparkakssmoothiechokladfudge med apelsinskal – och missa för sjutton inte min saffrans- och honungsglass! Så fräsch efterrätt när man är mätt på julmat. Eller som ett mellanmål i soffan en lat och ledig dag i jul.

Om jag var i julbakläget skulle jag botanisera på den här listan: Food Pharmacy – den ultimata julbaksguiden. Allt är inte helt raw, men en hel del. Och nu när jag tittar på recepten så blir jag lite ledsen över att jag inte har tid att göra raw food-godis just nu. För mums! Det vattnas i munnen på mig när jag läser receptet på kolabollar. Dem ska jag göra vid ett senare tillfälle.

Själv står jag i stället, som vanligt så här års, i startgroparna för att lämna landet. Jag åker till Teneriffa på söndag och blir kvar där några dagar. Sedan fortsätter jag till La Gomera och stannar där till i början på februari. Jag kommer att blogga om det på Gomerabloggen. Men du, sluta läsa bloggar nu – ut i köket och fixa till något gott i stället!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *