Raw rödbets- och morotskaka

Här kommer ett recept på raw morots- och rödbetskaka. Det går bra att använda antingen morötter eller rödbetor, men den här gången använde jag båda.

betkaka

Botten:

  • 2 dl mandel
  • 3 dl aprikoser, blötlagda en timme

Fyllning:

  • 2 dl cashewnötter (inte raw, byt mot andra nötter om du vill ha kakan helt raw)
  • 5 dl finrivna morötter och/eller rödbetor
  • 1 dl torkade fikon, gärna blötlagda
  • 1 dl torkade dadlar, gärna blötlagda
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk torkad ingefära eller lite mer färsk
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 msk honung

Gör så här:

  1. Kör ingredienserna till bottnen i matberedare. Tryck ut smeten i en springform.
  2. Kör ingredienserna till fyllningen i matberedare. Börja med nötterna.
  3. Bre ut smeten ovanpå bottnen och låt kakan stå i kylen någon timme innan du äter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *