Här kommer ett recept på raw morots- och rödbetskaka. Det går bra att använda antingen morötter eller rödbetor, men den här gången använde jag båda.
Botten:
- 2 dl mandel
- 3 dl aprikoser, blötlagda en timme
Fyllning:
- 2 dl cashewnötter (inte raw, byt mot andra nötter om du vill ha kakan helt raw)
- 5 dl finrivna morötter och/eller rödbetor
- 1 dl torkade fikon, gärna blötlagda
- 1 dl torkade dadlar, gärna blötlagda
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 tsk kanel
- 2 tsk torkad ingefära eller lite mer färsk
- 2 tsk kardemumma
- 2 msk honung
Gör så här:
- Kör ingredienserna till bottnen i matberedare. Tryck ut smeten i en springform.
- Kör ingredienserna till fyllningen i matberedare. Börja med nötterna.
- Bre ut smeten ovanpå bottnen och låt kakan stå i kylen någon timme innan du äter.