Raw lakritskolacheesecake

Hos Lakritsroten hittade jag det här receptet på raw lakritskolacheesecake.

Jag gjorde lite ändringar i ingredienslistan. Till exempel bytte jag ut hasselnötterna mot sötmandel, så att jag kan bjuda lakritsälskande men nötallergiska maken på en bit kaka. Och så fyllde jag på med solroskärnor i bottnen när cashewnötterna tog slut. Så här blev receptet enligt mig:

Botten:

  • 7 dadlar
  • 3 dl sötmandel
  • en nypa flingsalt
  • 2 msk kallpressad kokosolja.

Fyllning:

  • 4 dl solroskärnor
  • 2 dl cashewnötter (inte raw)
  • knappt 1 dl raw agavesirap
  • 1,5 dl kallpressad kokosolja
  • 1,5 dl kallt vatten
  • 1 dryg msk lakritspulver (lakritspulver är inte raw food men ack så gott).

Kolasås:

  • 10 dadlar
  • 1 dl kallpressad kokosolja
  • 0,5 dl raw agavesirap
  • en nypa vaniljpulver
  • 1 dl vatten
  • 1,5 tsk lakritsgranulat (inte heller raw).

Jag körde ingredienserna till botten i matberedaren och tryckte ut i en springform.

Och så gjorde jag fyllningen likaså i matberedaren och frös alltihop i en timme.

Och sedan var det dags för kolasåsen, och det var här den här kakan blev riktigt intressant. Den här kolasåsen med lakritsgranulat i ska köras i fem minuter i matberedaren. Och det visade sig vara viktigt. För innan de där minuterna hade gått var den bara en ointressant blandning av kokosolja och dadlar, typ. Men efter de fem minuterna: wow! En lakritskolasås to die for! Jag fick behärska mig för att inte äta upp alltihop innan jag hade lagt det på kakan. Den här kolasåsen måste jag definitivt komma på fler användningssätt för. Jag ska nog skriva ner den i ett separat inlägg vid tillfälle så att det blir lättare att hitta tillbaka till den.

3 reaktioner på ”Raw lakritskolacheesecake

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *