Raw kladdkaka

Kladdkaka på raw food-vis, går det? Ja, visst, men det blir förstås något annat än den vanliga kladdkakan med smör och socker.

Raw kladdkaka – en tryffeltårta

I Erika Palmcrantz Aziz Mitt nya raw food-kök, på sidan 142, finns en kaka som heter Erikas tryffeltårta. Den har visserligen en botten och en fyllning, vilket ju inte en traditionell kladdkaka har, men jag tycker att den kan få gå under benämningen raw kladdkaka. Jag hittade det receptet på nätet också, om du skrollar ner en bit i det här inlägget (länk borttagen pga trasig).

Det är inte så tydligt i inlägget vad som ingår i botten respektive fyllningen, men det är de fyra första ingredienserna som utgör bottnen.

Raw kladdkaka – fler recept

Jag har även hittat många andra recept på raw kladdkaka – och inte har jag hunnit prova ett enda av dem. Undrar vilket jag ska börja med. Undrar vilket som är godast. Så många kladdkakor, så lite tid.

Jag kan även tänka mig att servera kakorna tillsammans med vaniljsmakande cashewgrädde.

Raw kladdkaka – ett ämne att återkomma till

Nu när jag googlar runt efter raw kladdkaka så blir jag hur sugen som helst. Jag vill prova alla och experimentera lite på egen hand och hitta det ultimata rawkladdkakereceptet. Hmm … det är mycket jag vill. Låt mig återkomma till det här vid tillfälle :-)

Har du något favoritrecept att dela med dig av på raw kladdkaka eller chokladkaka?

 

En reaktion på ”Raw kladdkaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *