Raw jordgubbscupcakes

Raw food-cupcakes, vore inte det kul? Det tyckte i alla fall jag, så jag experimenterade lite i köket och kom fram till det här receptet. Att det blev just jordgubbssmak på dem beror helt enkelt på att det var det jag hade hemma i frysen.

Raw jordgubbscupcakes

Raw food-cupcakes med jordgubbar

17 cupcakes

Förberedelser

Frys in tre bananer i skivor. De behöver vara i frysen några timmar. Jag tycker att det är lättast att frysa in dem kvällen innan, eller helt enkelt att alltid ha några bananer skivade i frysen – de är bra att ha till smoothies och allt möjligt.

Om jordgubbarna är frysta är det däremot bra om du låter dem tina ett par timmar innan du gör dina cupcakes.

Botten

  • 200 g (3 dl) sötmandel
  • 15 dadlar
  • 1 msk kanel
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1 lime (saft + skal)

Kör mandeln i matberedare. Klipp dadlarna i bitar och häll i några i taget medan matberedaren fortfarande är igång. Låt resten av ingredienserna gå med på slutet. Fördela smeten i formar och platta till den så att den blir en botten.

Fyllning

  • 3 bananer, frysta i skivor
  • 2 dl jordgubbar

Kör i matberedare. Klicka fyllningen ovanpå bottnen.

Topping

  • kakaonibs

Strö till sist nibs över. Kakaonibs är kakaobönor som är hackade i bitar.

Det går också utmärkt att göra det här som en kaka i en springform med botten, fyllning och topping. Då kan du dessutom kalla det frozen cheesecake i stället, fint va? Och självklart kan du använda vilka bär som helst och även variera med olika sorters nötter och kryddor. Blåbär och lime? Päron och ingefära?

Förvara dina cupcakes i frysen, men ta fram dem en stund innan du ska äta dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *