Raw isglass

Har du provat raw isglass? Det är så gott. Allra bäst smakar det förstås på sommaren, men jag tycker inte att det är fel att äta den även vid andra tider på året – för att drömma sig tillbaka till sommaren om inte annat :-)

wpid-20150905_173816.jpg

Eftersom det är raw food så är det inget socker i, utan bara frukt och bär. Jag brukar välja frukt som är tillräckligt söt i sig själv, men om du gör glass på något inte lika sött kan du blanda i lite agavesirap eller honung för att få upp sötman.

Isglassformarna har jag köpt på Ikea. Jag brukar köra min glassmet i matberedaren. Det här är några smakkombinationer som jag har provat:

  • jordgubbar, ingefära, vaniljpulver och mynta
  • vattenmelon och ingefära
  • vattenmelon och jordgubbar
  • vattenmelon, banan och blåbär.

Jag kan tänka mig att det även blir bra att först göra juice i råsaftcentrifugen och sedan frysa juicen till glass. Då skulle jag kunna tänka mig äppelglass och – faktiskt – rödbetsglass. Hempressad rödbetsjuice är så otroligt sött och gott att jag tror det skulle göra sig som isglass.

Vilken smak vill du ha på din råa isglass?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *