Raw hallon- och lakritscupcakes

Hallon och lakrits är ju en vedertagen kombo. Jag gjorde ett försök med hallon- och lakritscupcakes. Något recept hade jag inte, men inspirationen är de blåbärscupcakes som jag har gjort tidigare och som från början är en cheesecake ur boken Maten är min medicin av Janesh Vaidya.

wpid-20150503_115513.jpg

Jag hade alltså inget recept, men för ett tiotal kakor så skulle jag tro att jag gjorde ungefär så här:

Botten:

 • 0,5 dl dl mandel
 • 0,5 dl solroskärnor
 • 2 msk honung
 • 1–2 tsk lakritspulver (inte raw)
 • lite mer mandel mot slutet – det var egentligen bara för att jag hade i för mycket honung och ville spä ut smeten lite, men det blev gott med större mandelbitar i bottnen.

Fyllning:

 • 1 dl cashewnötter
 • 2 dadlar
 • en halv pressad citron
 • 1 tsk honung
 • 1 krm vaniljpulver
 • 2 msk kokosolja
 • en knapp deciliter frysta hallon.

Kör ingredienserna till bottnen i matberedaren. Rulla till bollar, platta till och lägg i muffinsformar. Kör alla ingredienser till fyllningen i matberedaren. Klicka ut fyllningen på bottnarna. Förvara i frysen.

Det jag missade, men som du ska komma ihåg, är att låta alla ingredienser blanda sig innan du lägger i hallonen. Jag råkade ha i kokosoljan och hallonen samtidigt. Kokosoljan stelnade i kontakt med de frusna hallonen, utan att blanda sig ordentligt med resten av smeten, och det är därför mina cupcakes ser så smuliga ut på bilden. Men de blev goda ändå :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *