Raw glass med saffran och honung

Jag älskar raw glass! Särskilt på sommaren förstås, men den fungerar som mellanmål eller kvällssnack även på vintern. Hemma hos oss gör vi oftast glass med banan som bas. Enklast är att frysa in skivad banan när det finns mogna bananer hemma – så att det alltid finns banan i frysen när glassuget sätter in. Bananglassen kan sedan smaksättas med ungefär vad som helst. Den här gången blev det alltså saffran och honung.

Du behöver:

  • En liten näve sötmandel.
  • Tre mogna bananer infrysta i skivor.
  • Några matskedar vegomjölk, till exempel mandelmjölk. (Vatten fungerar också. Det som behövs är egentligen lite vätska.)
  • Ett paket saffran.
  • En matsked honung.

Gör så här:

  1. Kör mandlarna i matberedare. Fortsätt att köra matberedaren när du blandar i resten av ingredienserna.
  2. Lägg i bananskivorna några åt gången.
  3. Häll i saffran och honung.
  4. Fyll på med vätska, börja med en liten mängd och fyll på mer om det behövs. Det värsta som kan hända är att det blir milkshake i stället för glass ;-)

Honungen är egentligen överflödig – glassen är söt nog som den är. Men kombinationen saffran och honung är så himla trevlig att jag valde att smaksätta med lite honung också.

20150629_173233

2 reaktioner på ”Raw glass med saffran och honung

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *