Raw food-tabouleh

Tabouleh är gott. Jag brukar göra en raw food-version av den, där jag i stället för bulgur använder hackad sötmandel. Det blir riktigt gott.

tabouleh

 

Det här brukar jag ha i:

  • bladpersilja
  • tomater
  • gul lök
  • sötmandel
  • citron
  • olivolja
  • färskmalen svartpeppar
  • flingsalt.

Använd ekologiska ingredienser så långt det går. Jag har inte koll på några mått eller så, men räkna med att det går åt massor av bladpersilja. Persiljan ska inte fungera som krydda i det här receptet utan utgöra själva salladen. Det är också viktigt att inte snåla med citronen och olivoljan. Till fyra personer går det nog åt 1–2 citroner. Smaka av tills du är nöjd.

Guacamole är gott till tabouleh. Och om jag var en sådan som hade en torkugn hemma skulle jag baka något raw food-bröd att ha till. När jag blir stor ska jag skaffa en sådan torkugn. Nu vet jag inte riktigt var den skulle få plats i köket. Jag ska tydligen flytta till en bostad med större – eller i alla fall mer välplanerat – kök när jag blir stor :-)

3 reaktioner på ”Raw food-tabouleh

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *