Raw food-semla – ett utskällt bakverk

Jag vet inte om ni har sett det men den här raw food-semlan har blivit otroligt hånad i sociala medier.

På ett sätt kan jag förstå varför. Jag kan själv tycka att det är lite larvigt att kalla någonting samma sak som en vedertagen maträtt när det är väldigt långt bort från ursprunget. Som när man pratar om zucchinipasta när man strimlar zucchini med potatisskalaren och serverar den med en pesto. Då får ordet pasta mig att ha förväntningar som maträtten inte uppfyller, eftersom jag tycker att det är godare med pasta än med strimlad zucchini.

Så vad tror ni om vi skippar ordet semla, men ändå provar Expressens recept ovan på nötbollar med caswhewkräm. De ser verkligen goda ut, tycker jag! ;-)

 

2 reaktioner på ”Raw food-semla – ett utskällt bakverk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *