Raw food i Karlstad: Zest

En dag i somras var jag på genomresa i Karlstad och googlade efter en bra vegorestaurang. Jag hittade Zest, som hade en massa mumsig rawfood på menyn.

20160723_121146.jpg

Det var svårt att välja.

20160723_121157.jpg

Jag tog i alla fall en kombotallrik, som bestod av både den asiatiska kokos-limesalladen och falafel. Och alltså, raw falafel, satan i gatan vad gott det var! Jag tänkte fråga vad det var i, men när jag skulle gå var det kö, så jag orkade inte vänta. Men det måste ha varit tahini i, och sesamfrön.

20160723_122111.jpg

Nu när jag googlar lite snabbt så hittar jag mest recept där falafeln ska tillagas i torkugn, och det har jag ingen, och dessutom smakade Zests falaflar inte som om de var bakade. Men det här falafelreceptet hos Happy Health Blog tror jag på! Solrosfrön, mandelsmör och tahini – och så är de rullade i sesamfrön. Jo man tackar! Jag ska testa det vid tillfälle.

Jag kan i alla fall rekommendera ett besök på Zest om du är i krokarna av Karlstad. Jag skulle gärna äta där igen. Och självklart fanns det smarriga rawfoodsaker att fika på också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *