Raw food-glass med blåbär

Jag älskar glass men mår bäst om jag inte äter så mycket mjölkprodukter. Och de flesta av oss mår ju bra av att begränsa sockerintaget. Då är raw food-glass perfekt!

blabarsglass

Recept på raw food-blåbärsglass

Den här gången gjorde jag glassen med blåbärssmak. Här kommer receptet på raw food-glass med blåbär:

  • 3 dl cashewnötter
  • 1 msk kokossocker eller agavesirap
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 msk kokosolja
  • 1 dl blåbär
  • ca 1,5 dl vatten – prova dig fram till rätt konsistens.

Kör cashewnötterna i matberedare länge, även efter att de har blivit som mjöl, så att det blir cashewsmör. Du kan behöva stanna matberedaren och fösa ner nötterna från kanterna med en sked flera gånger under tiden. Om du tröttnar kan du skarva med lite vatten i stället för att låta nötterna bli smör av sig själva.

Blanda ner resten av ingredienserna. Häll upp i en burk och låt stå i frysen ett par timmar. Om blåbären är frysta från början fungerar det faktiskt att äta den direkt utan att frysa den innan. Då får du en lite mjukare glass. Jag gissar att det även fungerar bra att köra smeten i glassmaskinen om man har en sådan.

Cashewnötterna gör glassen ordentligt mäktig. Därför blir det bra med den där citronskvätten i för att balansera upp det hela. Det går förstås bra att använda receptet som grundrecept och byta ut blåbären mot vilken smaksättning som helst. Kakao, kanel och kardemumma är andra smaksättningar jag har provat.

PS Gå gärna in på alltomblabar.se om du vill ha fler recept med blåbär.

En reaktion på ”Raw food-glass med blåbär

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *