Raw food-frukost på frukt

image

Dagens frukost blev fruktmos med raw granola och exotisk smoothie.

Fruktmos: kör banan, äpple, päron och lite finhackad ingefära i matberedaren.

Raw granola: hacka sötmandel (Jag hackade med kniv idag. Annars brukar jag oftast mortla.). Blanda med solroskärnor, kanel, vaniljpulver, kakao nibs, hackade dadlar och gojibär.

Exotisk smoothie: Jag pressade två apelsiner och körde i matberedaren tillsammans med tre nektariner, en banan, några bitar fryst mango, frysta hallon, frysta blåbär och ett par blad av min egenodlade gigantiska mangold. Sedan hällde jag i några matskedar kallpressad kokosolja (alltså sådan som smakar kokos) och en liten skvätt agavesirap. Jag skarvade  med lite vatten eftersom det behövdes mer vätska och jag inte hade fler apelsiner hemma.

”Fruktoschock” var makens utlåtande om den här frukosten, och det kan jag ge honom rätt i; den här kombinationen blev rätt söt. Mitt tips är att istället kombinera fruktmoset med en tyngre och inte så söt smoothie, kanske med hemgjord nötmjölk, och att servera fruktsmoothien till en nötgröt eller kanske en raw chokladmousse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *