Raw food-frukost: avokadosallad och fruktsallad

image

Dagens frukost: Avokadosallad, fruktsallad och färskpressad apelsinjuice.

Avokadosalladen innehåller, förutom avokado, pyttesmå körsbärstomater och rödlök. Jag har ett knep för att göra rödlök mild och god om man ska använda den rå, till exempel i en sallad:

  1. Skär rödlöken i tunna skivor och lägg den i en sil.
  2. Salta massor.
  3. Låt ligga i tio minuter eller så. Ju längre den får ligga desto mildare och mjukare blir den.
  4. Skölj bort saltet.

Det här gör rödlöken sladdrig – på ett trevligt sätt. Och dessutom får den alltså en mild smak som inte alls hänger sig kvar i munnen efteråt så där som rå lök annars kan göra.

I fruktsalladen är det banan, äpple, mango, apelsin, sötmandel och kanel.

Till det en färskpressad apelsinjuice. Mums!

En reaktion på ”Raw food-frukost: avokadosallad och fruktsallad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *