Raw food-detox i 16 dagar

Det blev till slut 16 dagar som jag bara åt raw food. På den femtonde dagen tröttnade jag. Då började jag klura på alla goda saker som jag skulle köpa och laga en gryta av. På den sextonde dagen var jag ute och vandrade, och efter vandringen hamnade jag på en restaurang för att mitt sällskap ville dit. Då bröt jag min raw food-period och åt en tillagad vattekrassesoppa med potatis och lite bönor. Mums!

Det som skilde den här gången mot de två tidigare gångerna som jag har ätit enbart raw food under en period var att jag inte blev sugen på något särskilt. De andra gångerna har jag längtat ihjäl mig efter ost. Nu var det inte alls så. Jag kände inte behov av något specifikt. Däremot var jag sugen på lagad mat. Det finns en hel del grönsaker som jag tycker är mycket godare tillagade än råa: blomkål, broccoli, zucchini, aubergine, lök, vitlök. Så en gryta på det är vad jag har ätit sedan jag avbröt min raw food-period. Med ris till. Dessutom har jag använt kokosmjölk, kokta mungbönor och lite färdigköpta röror, typ ett mandelsmör som inte är raw och en vegansk tapenad.

Jag äter fortfarande helt veganskt och utan socker och gluten. Och så tänker jag nog fortsätta äta i någon vecka till eller tills jag blir sugen på något särskilt – eller får lust att äta ute och inte känner för att ta reda på exakt vad som ingår i maten. Och det är kanske så jag ska äta egentligen, jag som inte tror att maten automatiskt är bättre för mig för att den är raw. Jag borde sätta ihop en egen diet, ge den ett flashigt namn och tjäna en massa pengar på den ;-)

Det jag framför allt tröttnade på i slutet var att mest äta sallad. Sallad är inte riktigt min grej. Det kan vara superfräscht ibland förstås, särskilt på sommaren, men det är inte sallad som gör att jag gillar raw food. Det jag är mest intresserad med raw food är ju smoohties, raw food-bollar, kakor och efterrätter. Godsakerna helt enkelt :-) Och så fruktsallad. Det är så gott – särskilt när jag som nu befinner mig på en plats där det finns närodlad och ekologisk mango och papaya som liksom smälter i munnen. Det vore intressant prova att äta hundra procent raw food någon gång när jag är hemma och har tillgång till alla hushållsmaskiner så att jag kan göra allt jag vill göra.

Nu ska jag kolla på nya teveprogrammet Vegorätt på SvtPlay. Jag har sett att det blir utskällt i sociala medier av vegosar som inte är intresserade av att äta nyttigt, och som tycker att det ger fel bild av vegosar. Jag tycker att det låter som om jag är målgrupp för programmet och kommer att gilla det :-)

wpid-20150106_140144.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *