Raw food-detox dag 7

Det här har jag ätit idag:

Frukost: En liten sallad på en fjärdedels jätteavokado (motsvarar en halv vanlig avokado), tomat, pumpakärnor, solrosfrön, salt, peppar, olivolja. En fruktsallad på banan, apelsin, papaya, sötmandel, ingefära, kanel. En sked bipollen och en sked kokosolja.

wpid-20150105_102732.jpg

Lunch: Till förrätt en till tredjedel av den där jätteavokadon med lite tamari på. Har du provat kombon avokado plus tamari? Funkar varje dag.

Huvudrätt:

Morots- och mangosallad

Hade jag varit hemma hade jag använd potatisskalaren för att göra tunna goda morotsremsor. Här har jag en så dålig skalare, så jag rev morötterna grovt med rivjärnet i stället. Och så mango i bitar. Äntligen har mina mangor börjat närma sig att bli mogna! Den här var dock inte riktigt så söt och mogen som den ska vara än. Till det gjorde jag en dressing på lime, olivolja, sesamolja, tamari, pressad ingefära och lite salt. Jag hällde dressingen över salladen och toppade med sesamfrön, chiafrön och färsk koriander. Mums!

Till efterrätt en banan och en av de där chokladtryfflarna som fortfarande finns kvar i kylskåpet. En med hasselnötter.

Middag: resterna av vitkålssalladen jag åt igår.

Efterätt:

Raw chokladmousse

Jag rörde helt enkelt ihop avokado, rå kakao, agavesirap och en tesked kokosolja. En gnutta salt och en skvätt citron åkte i också. Hemma brukar jag göra raw chokladmousse i matberedaren med dadlar. Här har jag som bekant ingen matberedare och dessutom är avokadon så mjuk att det fungerar utmärkt att bara röra ihop allt. Note to self: det behövs mer agavesirap än jag tror för att väga upp kakaons bitterhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *