Raw food-detox dag 4

Min mat på den fjärde dagens raw food-detox:

Frukost: en tomat, en näve pumpakärnor. En fruktsallad på banan, apelsin, papaya, granatäpple, hasselnötter, kanel, ingefära.

Mellanmål: bitar av kokosnöt, en banan.

Lunch: Fänkålssallad med apelsin och dadlar

Jag gjorde två portioner sallad, så det finns kvar i kylen tills i morgon också. Då gick det åt 1 fänkålshuvud, 2 apelsiner och 8 dadlar. Dessutom hade jag i sesamfrön, olivolja, sesamolja, garam masala, salt och svartpeppar.

20150102_160717

Men blir man verkligen mätt på bara sallad? Om inte så har jag några knep:

  • Ät mer! Gör en större portion än du tror att du vill äta. Det här receptet som jag delade upp på två portioner kanske är en portion för dig.
  • Komplettera med en frukt och lite nötter. Framför allt nötter. Det mättar bra.
  • Använd mycket fett. När jag skriver att det är både olivolja och sesamolja i den här salladen så menar jag rejält med olja, inte någon futtig tesked. Vräk på! Dessutom tar jag gärna en sked kokosfett direkt ur burken medan jag lagar maten.
  • Ät mellanmål. Gärna något proteinigt, typ nötbollar eller bara nötter. Smoothies är alltid gott. Eller en köpt raw food-bar.
  • Variera med andra saker än bara sallad. Chiapudding, bovetegröt, nötgröt, nötbollar, raw chokladmousse… Just nu blir det ganska mycket sallad för mig, kanske mest beroende på att jag inte har någon matberedare. Men egentligen tycker jag att sallad är den tråkigaste biten av raw food.

Middag: har jag inte ätit än, men jag ska göra det nu. Det blir en repris på chiapuddingen med choklad som jag gjorde i förrgår. Jag har ingen passionsfrukt hemma den här gången men jag kommer nog att strö över gojibär och kanske hasselnötter. Och så blir det ett glas färskpressad apelsinjuice med ingefära till det.

Jag har faktiskt inga ostcravings än så länge. Däremot är jag rätt sugen på lagad mat. Jag vet inte exakt vad det skulle vara. Kanske någon typ av gryta på grönsaker och baljväxter. Med ris till. Ja, ris är jag faktiskt sugen på av någon anledning. Hemma äter jag i princip aldrig ris, det är bara när jag äter asiatiskt ute som det blir ris till maten. Undrar vad det betyder. Vad finns det i ris som jag inte får tillräckligt av just nu?

En reaktion på ”Raw food-detox dag 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *