Raw food-detox dag 13

Dagens mat:

Frukost: En liten avokadosallad och en stor fruktsallad (se de senaste dagarnas frukostar).

Lunch: resterna av gårdagens owok med broccoli. Jag kompletterade med ingefäran jag glömde igår och skvätte på lite mer tamari och olivolja. Och så tärnad mango och avokado. Jag  tog fram den ur kylskåpet så att den fick stå framme i rumstemperatur ett par timmar. Kylskåpskall mat smakar ju ingenting. Och nu var den god igen :-)

Middag: Två morötter, raw chokladmousse toppad med passionsfrukt och hasselnötter. Färskpressad apelsinjuice med ingefära.

Kvällssnacks: dit har jag inte kommit än men det blir nog nötter och ett och annat torkat fikon.

Jag vill poängtera att min detox inte ska ses som någon formel för hur man gör en raw food-detox. Se det snarare inspiration. Det är enkelt. Jag har egentligen en handfull sallader som jag varvar, och så kompletterar jag med fruktsallad till frukost och raw chokladmousse eller chiapudding på kvällarna om jag inte känner för sallad igen – och det gör jag oftast inte. Om jag var hemma hos min matberedare skulle jag göra en massa smoothies, nötbollar, någon soppa ibland, raw food-sushi och, om jag hade tid och kände mig inspirerad, diverse raw food-kakor och efterrätter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *