Raw food-detox dag 10

Det känns riktigt bra i kroppen nu. Magen är snäll. Jag är pigg och full av energi och har inga allvarliga cravings. När jag började min raw food-detox sa jag att den skulle vara i minst 10 dagar. Men egentligen var det mest ett sätt att lura mig själv så att det inte skulle kännas jobbigt – jag har hela tiden tänkt två veckor. Till och med måndag alltså. Det känns lätt som en plätt.

En ytterligare anledning till att det fungerar så bra för mig att äta enbart detox när jag är här på La Gomera är att jag inte har något socialt liv. Jag går aldrig ut och äter lunch eller tar en fika med någon. Det blir ju annars svårare, om man inte bor på ett ställe där raw food-fiken står som spön i backen.

Apropå det har jag förstått av sociala medier att det har hänt en hel del på raw food-fronten i Stockholm på sistone. När jag kommer hem får jag ta en runda på stan och äta raw food. Det ser jag fram emot! Någon som kan rekommendera ett raw food-ställe i Stockholm som jag borde prova?

Men nu till dagens mat:

Frukost: Den sedvanliga avokadosalladen (se någon av de senaste dagarna). Fruktsallad på banan, apelsin, hälften av en gigangisk papaya, kokosflingor, sötmandel, ingefära, kanel.

Mellanmål: mangojuice

Lunch: Owok med broccoli

Owok kallar jag det för när jag äter sånt som jag skulle ha i en wok, fast utan att woka det. I dagens owok hade jag broccoli, strimlad morot och paprika. Till det gjorde jag en dressing på tamari, olivolja, sesamolja, pressad ingefära, lime och rejält med gurkmeja. Gurkmejan hade jag i mer för dess nyttiga egenskaper än för smakens skull. Ovanpå alltihop strödde jag sesamfrön.

wpid-20150108_141135.jpg

Efter att jag hade tagit den här bilden hade jag även i en halv tärnad avokado, för att göra rätten lite mer mättande.

Mellanmål (fast det blev visst middagen): gurkstavar doppade i guacamole utan vitlök men med koriander. En näve valnötter. En banan.

Kvällsmål: en banan, ett äpple, raw chokladtryffel, några paranötter.

Jag var och dansade på kvällen och hade räknat med att äta en ordentlig middag efteråt – jag brukar bli hungrig när jag har rört på mig. Men jag var inte ett dugg hungrig. Märkligt. Jag känner igen det från tidigare, att jag blir mindre hungrig än vanligt under en period när jag äter bara raw food. Undrar vad det beror på? Dessutom var det sent (även med mina sena middagsvanor), och jag hade ingen lust att ställa mig och fixa middag. Så det blev bara lite mellanmål.

2 reaktioner på ”Raw food-detox dag 10

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *