Raw food-detox dag 1

Jag började min raw food-detox i går, den 30 december, vilket var en resdag för mig. Min dag började i Los Cristianos på Teneriffa, där jag hade tillbringat en natt efter att kommit dit med båten från El Hierro och medan jag väntade på att ta båten till La Gomera.

En dag på resande fot blir alltid speciell och kräver en del förberedelser om det ska fungera att äta raw food hela dagen. Så här såg min matdag ut:

Frukost (förberedd kvällen innan): En sallad på avokado, tomat, insaltad rödlök, solroskärnor, salt, peppar, olivolja och citron. En fruktsallad på banan, apelsin, kaki (sharonfrukt tror jag bestämt att vi säger på svenska), granatäpple, sötmandel, kanel, ingefära.

Lunchlåda (förberedd kvällen innan): En sallad på bladpersilja, avokado, tomat, röd paprika, finhackad rödlök, solroskärnor.

Mellanmål resten av dagen: Morotsstavar en masse, sötmandel, torkade fikon, torkade aprikoser, ett par bananer,  och möjligtvis något mer som jag inte kommer ihåg nu. Jag hade fullt upp och var lite resestressad och trött och orkade liksom aldrig ordna någon middag, så jag fortsatte bara att äta mellanmål hela kvällen. Inte så bra för tänderna.

Jag hann i alla fall handla en del frukt och grönsaker som ska bli min mat den närmaste tiden:

20141231_100813

Jag ber om ursäkt om min första detoxdag inte blev så inspirerande, men den visar ändå att det går utmärkt att äta raw food även en dag på resande fot. Förutsättningen är att du investerar en del förberedelsetid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *