Raw citronkaka

I eminenta tidningen Vego hittade jag ett recept som hette Lemon curd pie. Tyvärr minns jag inte vilket nummer av tidningen receptet var i – jag tror att det kan ha varit det sista numret 2015.

20160403_154142.jpg

Med lite modifieringar beroende på vad jag hade hemma så såg mitt recept ut så här:

Botten:

  • 4 dl mandel
  • 3 dl torkade aprikoser
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • en nypa vaniljpulver
  • en nypa flingsalt.

Fyllning:

  • 4 dl kokosflingor
  • en liten bit creamed coconut – jag vet faktiskt inte vad man säger på svenska
  • 1 msk kakaosmör
  • 1 dl kallpressad kokosolja – inte smält men mjuk
  • 3 citroner – juice och skal
  • 1 tsk gurkmeja.

I övrigt gjorde jag som det stod i receptet. Att kokosflingor släpper ifrån sig olja och får en ny konsistens och när man kör dem i matberedaren var en ny insikt för mig. Det blev en krämig smet som jag kan tänka mig att använda i andra sammanhang. Och jag tror absolut att det blir bra att ha så mycket kokos som det står i receptet; jag hade bara inte så mycket hemma.

Det här blev en syrlig och fräsch kaka som jag gillade.

20160403_155403.jpg

20160403_155843.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *