Raw chokladmousse med blåbärsglass och goa grejer

En av de bästa sakerna med raw food är att man kan äta efterrätter till frukost eller när som helst, och det är ändå bra mat som man står sig på. Den här eminenta frukosten serverade jag häromhelgen:

wpid-20151003_123545.jpg

Visst ser det grymt gott ut? Jag kan avslöja att det var det också.

Det understa lagret är en chokladmousse på avokado. Nu när jag söker på bloggen kan jag inte hitta något recept på det. Kan det verkligen vara möjligt att jag har undanhållit er detta? Jag får återkomma med det receptet, helt enkelt. Du får googla så länge :-)

Ovanpå det har jag hällt hackad mandel och smulor av kakaosmör.

Sedan kommer ett lager med raw blåbärsglass. Titta till exempel på det här glassreceptet och byt ut saffran och honung mot några matskedar blåbär.

Ovanpå det har jag klickat mandelsmör. Köp ett raw mandelsmör eller gör ditt eget. Dessutom har jag hällt på ett lager kakaonibs.

Sedan kommer ett lager som faktiskt inte är raw food: vispad sojagrädde. Det var mest för att det råkade stå en öppnad förpackning i kylen. Hoppa över grädden om du vill ha desserten helt raw. Eller gör en cashewgrädde genom att köra cashewnötter, moget päron, vaniljpulver och vatten i matberedaren.

Och så är det lite mer kakaonibs längst upp.

Det här blev både mycket och mäktigt – vi skulle ju stå oss ända till lunch. Glasen jag använde är grogglas. Ska du servera det här som dessert så använd ett litet nätt glas – chokladmoussen gör det här till en mäktig dessert.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *