Raw blåbärskaka med choklad

I årets nummer två av tidningen Vego finns ett recept på en god raw blåbärskaka med choklad. Blåbärsdröm kallas kakan i tidningen. Så här ser receptet ut:

Botten:

  • 4 dl mandlar
  • 1 dl hackade blötlagda aprikoser
  • 2 dl hackade blötlagda dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • en nypa havssalt

Fyllning:

  • 3 dl blötlagda cashewnötter
  • 4 dl tinade eller färska blåbär
  • 3 msk kokosolja, rumstempererad

Topping:

  • 1 dl kakao
  • 1 dl kokosolja
  • 1 msk agavesirap

Kör mandlar till ett fint mjöl i matberedare. Rör ner aprikoser, dadlar, kokosolja, kakao, vaniljpulver och havssalt. Kör tills allt blir en jämn massa. Tryck ut i en form med löstagbar botten.

Fyllning. Mixa cashewnötter till ett fint mjöl och häll i blåbär och rumstempererad kokosolja, Kör tills smeten är lite fluffig. Häll ner smeten i skalet och ställ in i kylen tills fyllningen har stelnat lite.

Topping. Smält kokosolja och rör ner kakao och agavesirap. Häll toppingen över pajen Ställ kakan kallt tills det är dags för servering.

Som vanligt la jag ingenting i blöt, men i övrigt följde jag nog receptet faktiskt. Jag gjorde kakan i en springform. När den hade stått i kylen över natten delade jag den i bitar och frös in varje bit för sig. Nu gäller det bara att komma på i god tid att man vill fika, så att man hinner ta fram en bit. Det är verkligen en suverän kaka till fikat – chokladig och fin. Och som vanligt med raw food så är den även tillräckligt nyttig att äta som mellanmål eller varför inte frukost.

Har jag sagt hur mycket jag gillar tidningen Vego?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *