Plocka sin egen mat-säsongen har börjat

Säsongen för att gå ut och plocka sin egen mat har faktiskt börjat – åtminstone i Stockholm där jag bor. Själv har jag hittills bara plockat lite violblommor och tillhörande blad, som jag helt enkelt strödde över den tillagade grytan jag åt. Blommorna ger så god smak!

Ett tecken på att säsongen är igång är att det eminenta nyhetsbrevet Dags att plocka har börjat komma. Jag kan verkligen rekommendera en prenumeration på det om du vill veta mer om att gå ut och plocka din egen mat. Nej, jag är inte sponsrad; jag tycker bara att det är bra :-) I brevet förra helgen pratar de om björksav, som jag tycker låter otroligt spännande. Redan innan jag har börjat fundera på hur man tappar björksav fastnar jag dock på att man måste ha markägarens tillstånd för att tappa saven. Jag gissar att man inte kan höra av sig till kommunen och fråga om man får tappa björksav. Eller?

Om det är fint väder i morgon ska jag nog ge mig ut en tur på cykel och se vad som har börjat växa. Harsyra såg jag häromdagen. Det gillar jag. Jag tjuvstartar nu med att läsa mitt inlägg om att plocka vilda växter för att få en repetition. Hoppas att du har det skönt i våren!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *