Papaya + lime = sant

Har vi pratat om kombon papaya och lime? Jag har hört många gånger att man ska pressa lite lime på sin papaya och att det blir så gott, men jag har inte kommit mig för att testa. Det beror nog mest på att jag inte är så förtjust i papaya. Jag tycker att den smakar lite för … hur ska jag säga det här utan att du tappar aptiten? Äh, jag säger det bara: avlopp :-)

Så jag brukar aldrig äta papaya rakt upp och ner. Däremot kan jag ha den i en fruktsallad när jag är i en del av världen där det växer papaya, på La Gomera alltså.

Men nu testade jag. Jag delade papayan på mitten, gröpte ur kärnorna med en sked, pressade ordentligt med lime över alltihop och åt med en liten sked direkt ur skalet. Och jävlar vad gott det var! Det här kan jag lätt äta varje dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *