Ny raw food bok: Rå matglädje

Jag har spanat lite på en raw food-bok som är ny för våren. Rå matglädje heter den och är skriven av Erika Frost.

ra-matgladje-veganskt-lyxigt-och-jakligt-gott

Så här står det hos Adlibris:

– Jag vill visa att raw food inte bara är rårivet och groddat, trots att jag uppskattar det också. Istället jobbar jag mer med texturer och smaksensationer, gärna sådana som känns bekanta. Mina svampbiffar med gräddsås, rårörda lingon, palsternacksmos och mormorsgurka är en rätt som är helt raw, men som smakar som en typisk, traditionell söndagsmiddag.

Jag är generellt lite skeptisk till att raw food måste härma vanlig mat och heta samma sak som den. Precis som att jag är skeptisk mot mat som försöker se ut som kött. Jag äter inte kött eftersom det inte är något jag behöver. Då behöver jag inte heller köttsubstitut; det finns annat att äta.

Men citatet ovan gör mig ändå sugen på den här boken. Svamp, lingon, palsternacka – hur fel kan det bli? När jag kastar en snabb blick på Erika Frosts blogg tycker jag mig dessutom förstå att hon liksom jag gillar efterrätter och smoothies. Så jag får bestämt släppa min skepticism; jag tror att den här boken är bra! Jag noterar den genast i min läslista. Någon som har läst den och kan berätta om jag har rätt?

Här hittar du boken hos Adlibris: Rå matglädje – veganskt, lyxigt och jäkligt gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *