Mörkgrön smoothie till frukost

I frysen hittade jag mörkgrön juice från i höstas när jag fortfarande skördade grönsaker på min odlingslott. ”Juice av mangold, grönkål och rödbetsblast” stod det på burken. Hög tid att använda den. Jag blandade den med två pressade apelsiner och mixade med en banan och en sked köpt raw valnötssmör. Jag smakade av men drycken hade en ganska bitter smak. Den hade nog blivit bättre med ett smör på mildare nötter, typ sötmandel. Men efter att ha hällt i lite vaniljpulver blev det gott. Du vet väl att vaniljsmaken är bra om du vill få bort den lite bittra smaken av gröna blad i till exempel en smoothie?

Jag drack smoothien till min frukost som bestod av schnitzerkost på havre med ett par skedar blåbär över. Det går självklart att juica vilka gröna blad som helst till den här smoothien.

20160328_124027.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *