Mandelbollar med acai

Veckans batch med nötbollar kommer från Erica Palmcrantz Aziz bok Mitt nya raw food-kök. Där heter de Sydamerikanska blåbärsbollar, fast receptet inte innehåller några blåbär (men det står att man kan byta ut acaipulvret mot blåbärspulver).

Enligt den boken ska man ofta blötlägga nötter och torkad frukt. Själv brukar jag inte vara ute i så god tid att det blir något blötlagt när jag gör raw food, men det  fungerar bra ändå :-)

Det här bollarna, som är gjorda i matberedare, innehåller:

  • 5 dl mandel (kör dem först så att de blir finmalda)
  • 3 dl russin
  • 2–3 msk lucumapulver
  • 1–2 msk acaipulver
  • en nypa salt
  • 4 msk hampafrön (att rulla bollarna i)

wpid-20150411_155159.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *