Lakrits- och citronkaka

Jag har nyligen skrivit om två supergoda raw food-kakor, en lakritskolacheesecake och en citronkaka. Jag frös in båda de här kakorna i portionsbitar och har därför haft nöjet att äta dem tillsammans. Jag har helt enkelt plockat fram en bit av varje ur frysen. Och det vet vi ju alla att citron och lakrits är en ytterst trevlig kombo.

Men om man inte vill göra två kakor utan kombinera dem direkt, hur kan man göra det? Det bästa med lakritskakan var ju lakritskolasåsen, så varför inte lägga den som ett separat lager på toppen av citronkakan. Nackdelen med det är att kakan inte blir lika snygg längre – citronkakan fick ju hjälp av en sked gurkmeja för att bli vackert klargul. Eftersom min grej är att göra god mat snarare än snygg mat så är det vad jag skulle ha gjort. Men om du är en sån som kan göra snygg OCH god mat kanske du är kan göra snygga mönster och swirls och grejer? Prova vettja! Och berätta för mig hur det blev.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *