Kolabollar med mandel och kokos

Alltså, de här kolabollarna! Du bara måste prova dem. Det är verkligen något särskilt med att låta dadlar gå i matberedaren tills de blir en slät och blank massa. Det blir sjukt gott, helt enkelt. Det här receptet har sin utgångspunkt i de här kolabollarna från Food Pharmacy.

Ingredienser:

  • 20 dadlar
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl kallpressad kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl mandel
  • 0,5 dl kokos.

Gör så här:

  1. Kör dadlar, flingsalt, kokosolja och vaniljpulver i matberedaren tills du har en blank och slät massa utan bitar.
  2. Vräk ner en näve mandlar och lite kokosflingor. Om jag ska vara ärlig har jag inte en aning om hur mycket mandlar och kokos jag använde.
  3. Forma till bollar. Smeten hängde inte riktigt ihop så bra att det gick att rulla bollarna hur som helst, utan det handlade mer om att klämma ihop dem till bollar.
  4. Om det blir något kvar när du har provsmakat – ställ in bollarna i kylskåpet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *