Jenny plus nyponkärnor är inte lika med sant

Jag skrev tidigare om hur jag gjorde en nyponpuré genom att mixa nyponen inklusive kärnor och sedan sila dem genom durkslaget. Det kändes omständligt, så nu provade jag att kärna ur nyponen innan jag mixade dem. Men alltså, den här sortens pillgöra är verkligen inte för mig. Jag vill att matlagning ska gå fort. Ner med allting i mixen eller matberedaren, och så är det klart. Men inte. Jag pillade ett tag, och sedan gav jag upp och gjorde bara en liten liten sats puré den här gången.

Jag googlade runt lite snabbt för att se hur andra gör med nyponkärnor. När man ska torka dem och sedan koka dem till soppa verkar det funka att inte kärna ur dem alls. Men om man ska använda dem råa funkade det alltså inte. I alla fall inte för mig – det blev massor av stenhårda kärnor i. Nej, jag kanske får ge upp mina nyponförsök för året och konstatera att jag inte är helt vän med de röda bären :-( Fast det är ju så gott och nyttigt! Nåja, det blir ett nytt försök nästa år.

Har du provat att använda nypon råa? Har du något tips om hur du gjorde med kärnorna?

wpid-20151003_152931.jpg

En reaktion på ”Jenny plus nyponkärnor är inte lika med sant

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *