Guldmjölk

Guldmjölk, kanske  mer känd under sitt engelska namn golden milk, är en dryck på (vego)mjölk, gurkmeja och lite andra kryddor. Guldmjölk är en kändis i nyttovegokretsar på grund av de antiinflammatoriska egenskaper som gurkmejan sägs ha. Jag har aldrig riktigt fastnat för drycken tidigare, men så hittade jag det här receptet i senaste numret av tidningen Vego och blev sugen på att göra den. (Ha ha, förstår ni vilken tant jag är – jag klipper alltså ut recept. Ur papperstidningar :-D Och jag gör smilisar med näsa också; det är ytterligare ett ålderstecken.)

20160822_152455.jpg

I alla fall: den här drycken var helt underbar! Jag använde ingen termometer eller så men värmde bara på ingredienserna lite försiktigt, så om du gör guldmjölken på hemgjord nötmjölk så går det att göra den raw. Kombinationen sött och fett kan ju liksom aldrig bli fel, så jag tror att det är kokosoljan och agavesirapen som gör att det blir så gott. Jag hade i en nypa malen nejlika också. Det här kan jag tänka mig att dricka ofta i höst. Kanske med en skvätt pressad ingefära i också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *