God raw food-jul

Vad kan man äta för raw food under julen? Jag vill verkligen uppmuntra till att fantisera ihop nya julrecept. Vore det inte en utmaning att byta ut allt julgodis mot raw food-varianter? Rekommenderade kryddor är kanel, kardemumma, ingefära, nejlikor, vanilj och saffran.

Eller gör det betydligt enklare än så. En del av julgodiset är ju redan raw food. Knäck nötter. Ät torkade dadlar och fikon. Och clementiner i massor (eller vad de små orange citrusfrukterna nu heter nuförtiden. Småcitrus kanske rentav?)

Här kommer några tidigare julrelaterade inlägg:

Här hittar du ett recept på raw food-pepparkakor från Erica Palmcrantz Aziz.

Och här finns ett recept på raw lussekatter – visst är de snygga!

Jag lovar att återkomma med ett recept på pepparkakssmoothie också snart.

Annars rekommenderar jag stora mängder grönkål i jul. En grönkålssallad med masserad grönkål gör sig utmärkt på julbordet, både för rawisar och blandkostare. Och så grönkålschips förstås – det blir populärt hos alla.

En reaktion på ”God raw food-jul

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *