Fröbollar: raw chili choko sweet

På söndagar gör jag nästan alltid en sats nötbollar i matberedaren. De får fungera som mellanmål under den kommande veckan. Ofta gör jag någon av mina standardbollar, men ibland är det kul att prova något nytt. Den här gången blev det  Raw chili choko sweet ur eminenta kokboken Maten är min medicin av Janesh Vaidya. Det är inte en raw food-kokbok, men den innehåller en hel del raw food-recept.

I boken är det här inte bollar utan smeten smetas ut i en form och sedan skär man bitar av den. Men jag tyckte att det kändes lättast att göra bollar. Det här är vad de innehåller:

  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 4 msk kakao
  • 1 nypa havssalt
  • en halv liten torkad chili
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk krossade linfrön
  • 4 msk kokosflingor
  • 20 dadlar utan kärna
  • 1-2 msk vatten
  • 2 msk torkade gojibär (ha i alldeles i slutet)
  • 1 dl mandel (ha i alldeles i slutet)
  • 1 nypa havssalt (att rulla dem i)

wpid-20150411_153238.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *