Färskpressade juicer – eller shots

Jag gillar verkligen färskpressade juicer. Det är inte så ofta jag tar fram råsaftcentrifugen, eftersom jag tycker att den är alldeles för jobbig att diska. Jag har förstått att det är smidigt att stoppa in den i diskmaskinen, men någon sådan finns inte hemma hos mig. Men när jag väl plockar fram centrifugen så brukar jag josa loss ordentligt.

Extra kul tycker jag att det är att göra shots i stället för att dricka ett helt stort glas med juice. Kanske för att jag då kan hälla i mig flera glas i olika glada färger. Kanske för att jag kan ha i en större andel ingefära utan att det blir för starkt; man ska ju inte dricka så mycket.  För ingefära är min bästa smaksättning – jag vill helst ha det i alla mina juicer.

3shotsTill vänster: morot och ingefära

Mitten: selleri, spenat, broccoli, äpple … och lite ingefära

Till höger: rödbeta. Faktiskt utan ingefära den här gången, men det passar annars väldigt bra att ha ingefära i rödbetsjuicen ;-)

Morot och rödbetor är mina favoriter. Båda är så söta, och jag gillar sött. Om jag gör en grön juice som den här ovan så vill jag helst ha något sött i, annars tycker jag inte att det blir så gott. Äpple eller päron fungerar bra. Eller kör den färdiga juicen i matberedaren tillsammans med en banan till en smoothie.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *