En vecka efter raw food-detox

Nu har det gått en vecka sedan jag bröt min period på två veckor med 100 procent raw food. Så hur känns det nu? Och hur har jag ätit sedan dess?

Först var jag framför allt sugen på varm gryta med ris. Så det åt jag första dagen efter min detox. Min första känsla var: ”oj, vad varm jag blir när jag äter varm mat”. Då är jag ju i ett varmare klimat än vad det är i Sverige just nu, och jag satt dessutom ute i solen och åt. Efteråt hade jag en känsla av att vara mer mätt i magen än vad jag är av en raw food-måltid. På ett skönt sätt. Samtidigt som jag inte kände mig särskilt hungrig när jag åt bara raw food.

Den här veckan har jag fortfarande ätit mest raw food. Oftast, men inte alltid, har jag kompletterat med en varm måltid per dag. Dessutom har jag ätit ost vid tre eller fyra tillfällen. Och så har jag använt enstaka livsmedel som inte är raw, till exempel vanlig kakao, eftersom burken med rå kakao som jag hade med mig hemifrån tog slut rätt snabbt. Det är nog mer så här jag vill äta. Mycket raw food, men utan att behöva avstå från sådant jag känner för som inte är raw.

Min mage har nog varit i aningen sämre skick än under min raw food-detox, men det kan också vara en tillfällighet. Men om det är något som den reagerar på så måste det nästan vara osten. Den kan också ha reagerat på den blåbärsjuice jag köpte som bara bestod av blåbär, och som jag inte vet om den är raw eller inte. Oj, vad god den var förresten – jag ska bestämt gå och köpa en flaska till.

Jag är nöjd med min detox. Jag har ätit en massa goda raw food-måltider. Jag gjorde inga stora insikter varken under eller detoxen – i alla fall inte än. Kanske kommer jag på något när jag kommer hem om ett par veckor och faller in i mina vanliga vanor. Som inte heller är dåliga på något sätt, men de skiljer sig lite mot hur jag äter nu – till exempel brukar jag äta en hel del ägg, och det gör jag inte just nu. Om jag hade haft en våg här så gissar jag att den skulle visa ett eller ett par kilo mindre än före min detox.

Det jag saknade under min detox var varm mat med ris, blåbär och ost. Att jag inte åt blåbär berodde ju inte på att jag detoxade, utan att jag är borta från Sverige. Jag ser ingen anledning att avstå från att varva raw food-kost med en varm måltid då och då, särskilt om det är vinter och kallt ute. Jag tror ju egentligen inte att jag mår bra av raw food för att maten inte är uppvärmd, utan för att jag bara äter mat som är bra för mig – grönsaker, frukt, nötter och fröer i princip.

Osten kan man förstås diskutera. Personligen har jag svårt att tänka mig ett liv helt utan ost. Men jag skulle önska mig ett större utbud av ekologisk ost i Sverige.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *