Elva dagar med bara raw food

Jag äter fortfarande bara raw food. Anledningen till att jag slutade rapportera här vad jag äter är helt enkelt att det är samma mat mest hela tiden ;-) Jag måste erkänna att jag inte alls har lust att experimentera fram nya spännande recept just nu.  Det beror nog dels på att det finns så mycket annat som jag vill göra när jag är här i Valle Gran Rey, dels på att jag inte har så bra köksutrustning. Det som jag gillar med raw food egentligen är ju framför allt smoothies, raw food-bollar, glass, kakor och efterrätter. Och det kan jag inte göra i lägenheten som jag hyr just nu.

Det jag äter om dagarna är avokadosallad och fruktsallad till frukost, ofta en sallad till lunch – kanske med guacamole till fast utan vitlök – jag känner inte alls för vitlök just nu, ett mellis som bara är ett hopplock av en morot, några nötter och lite torkad frukt och sedan ett kvällsmål som är antingen chokladchiapudding eller schnitzerkost.

Jag köpte spenat häromdagen, så jag har gjort spenatsallad några gånger, som egentligen är en variant på min raw tabouleh, fast jag bytte ut kanske hälften av persiljan mot spenat.

I dag var min mage inte i så bra form, men annars har den fungerat bra. Jag har svårt att säga om den är bättre än normalt – jag äter ju bra i normala fall också. Undviker gluten eftersom jag tycker att jag mår bättre utan, och äter inte för mycket mjölkprodukter eftersom jag inte mår bra om det blir för mycket av det. Min känsla är att magen är aningen bättre än vanligt, men kanske är det bara något jag vill tro. Den är definitivt inte sämre.

Det har gått elva dagar på min raw food-detox, om man nu ska kalla den så. Det konstiga är att jag inte är sugen på något särskilt. Jag borde väl åtminstone ha ost- eller lakritscravings? En gång när grannarna lagade något som luktade gott så blev jag riktigt sugen på lagad mat. Sådana grönsaker som jag inte äter just nu för att jag inte tycker de är så goda råa, kanske zucchini, aubergine och vitkål.

Och en kväll blev jag sugen på mörk choklad. Men då gjorde jag bara raw chokladtryffel och så var det suget ur världen.

Mina hungerkänslor har minskat. De första dagarna som jag åt raw food så var jag hungrig och tyckte att jag inte fick i mig tillräckligt med mat. Men nu blir jag inte alls hungrig på samma sätt. Det är märkligt, men jag känner igen det från förra och förrförra året också. Min känsla är att jag äter mindre än normalt, men det är inget jag vet säkert, för jag räknar inte kalorier eller väger maten eller så – varken nu eller annars (för hu, så tråkigt!). Jag vet inte om det beror på kosten eller om det är något annat som jag gör här i Valle Gran Rey som jag inte tänker på. Jag bor ensam här, till skillnad från till vardags när jag bor med maken. Kanske påverkar det att jag äter precis när jag känner för det och inte på någon tid när  vi har bestämt att vi ska äta.

Jag har ingen våg här, men jag skulle gissa att jag har gått ner en aning – åtminstone det som jag eventuellt gick upp under semestern på Gran Canaria över jul, när jag åt sämre än vanligt.

Jo just det: jag gör ett undantag: jag dricker en kopp yogite ibland. Det innehåller inget svart te eller så, utan bara kryddor. Min tanke med det är att jag inte värmer upp något som jag annars skulle ha ätit rått, utan att alternativet är att inte dricka teet. Och då känns det som en bonus, snarare än att jag bryter min hundraprocentiga raw food-period.

Om det inte händer något särskilt, till exempel att jag kommer på att jag ska gå ut och äta middag med någon, så är jag sugen på att fortsätta äta enbart raw food ett tag till. Kanske hela nästa vecka?

Vill du veta något särskilt om hur det känns eller fungerar att bara äta raw food en period? Ställ gärna din fråga i en kommentar här på bloggen!

Så här kan det se ut i min matkasse när jag har varit och handlat :-)

20160110_100925

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *