Chokladsmoothie med extra allt

Det blir visst mycket smoothies här på rawfoodsidan just nu – men det är ju så gott! Dagens frukostsmoothie blev en chokladsmoothie där jag hade i en massa roliga pulver. Ha ha, det där lät ju ännu roligare än vad det egentligen var :-) Vid något tillfälle för ganska länge sedan nu så shoppade jag loss på roliga pulver på nätet. På sistone har jag inte alls varit inne på den typen av ingredienser utan mer intresserat mig för att själv vara ute och plocka saker i naturen och på min lott och helst frysa in så att det räcker även till vintern. Därför har jag nu en del pulver kvar som jag behöver ta slut på så att det inte blir gammalt. Men nog med snack nu och till smoothiereceptet.

Chokladsmoothie med roliga pulver

wp-1481103742832.jpg

Det här hade jag i min smoothie, som jag körde i matberedaren:

 • 1 msk jordnötssmör
 • en banan
 • en näve frysta hallon – årets sista från min lott
 • ca 1 msk rå kakao – det var nog mer när jag tänker efter; jag öste i allt som fanns kvar i burken
 • 1 msk kokosolja
 • rätt många varv med svartpepparkvarnen
 • 2 tsk gurkmeja
 • 1 tsk chlorellapulver
 • 1 tsk chagapulver
 • 1 tsk kanel
 • en nypa kardemumma
 • en nypa vaniljpulver
 • en liten nypa nejlika.

Varför svartpeppar i en smoothie, kan man fråga sig? Jo, det sägs att kroppen tar upp gurkmejan bättre om man tar den tillsammans med fett och svartpeppar (eller cayennepeppar). Jag har också hört teorier om att gurkmejan behöver värmas upp, kanske till och med koka ett tag, för att kroppen ska tillgodogöra sig den. Jag vet inte, men jag ska ta reda på mer om gurkmeja och skriva det här vid något tillfälle – jag gissar att det finns en del olika teorier.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *