Chokladbollar raw food style

Veckans omgång nötbollar blev chokladbollar, och de är bara nästan raw food, men de går självklart att göra till 100 procent raw om du vill. Nötbollar och nötbollar förresten, de innehåller inga nötter alls, men i min hjärna heter bollarna alltid nötbollar. Men okej, raw food-bollar kan vi säga. Min ambition var att de skulle likna traditionella chokladbollar, fast utan smör och socker och sånt – och det lyckades jag bra med om jag får säga det själv.

wpid-20150614_154509.jpg

Det här är vad jag hade i:

  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl havregryn (inte raw – byt mot mer solroskärnor eller andra fröer eller nötter om du vill ha chokladbollarna helt raw)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl rå kakao
  • 1 dl russin
  • 1 msk honung
  • 1–2 msk bryggt kaffe (inte raw – byt mot vatten om du vill ha chokladbollarna helt raw)
  • 0,5 dl kakaonibs
  • riven kokos att rulla i.

Kör allt utom kokos i matberedaren i samma ordning som de listas ovan. Anpassa mängden vätska så att smeten blir bra konsistens för att rulla bollar av. Kör inte smeten för länge sedan du haft i nibsen – du vill inte att de hackas sönder för mycket.

Rulla smeten till bollar som du sedan rullar i kokos.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *