Choklad- och kokosglass med jordgubbar

Just nu vill jag äta jordgubbar hela tiden. Dessutom vill jag göra och äta massor av raw food-glass. Här kombinerade jag de två:

wpid-20150620_121645.jpg

Det här är choklad- och kokosglass med jordgubbar. Till två rejäla portioner körde jag följande i matberedaren:

  • en näve sötmandel – börja med att köra dem så att de blir finfördelade
  • tre mogna bananer frysta i skivor (frys in i några timmar eller kvällen innan – eller förvara alltid några skivade bananer i frysen om glassuget skulle sätta in)
  • 2-3 msk rå kakao
  • 3 msk riven kokos
  • 1 msk kakaonibs
  • kanske en halv deciliter mandelmjölk – eller bara vatten. Börja med en liten skvätt vätska och fyll på tills du har en bra glasskonsistens.

Och sedan delade jag jordgubbar i bitar och lade ovanpå.

wpid-20150620_120100.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *