Blåbärsremmar

Jag har plockat 22 liter blåbär i sommar – personligt rekord! :-) Det mesta har jag fryst in, men en del har jag använt direkt. Min favorit är nog att bara äta en tallrik blåbär med vegomjölk. Ofta är jag lat och väljer köpt havremjölk, men ibland anstränger jag mig lite extra och gör hemgjord mandelmjölk. Det är ju så gott.

Jag gjorde även blåbärsremmar en gång i somras. Jag gör en blåbärssmet som jag smetar ut på bakplåtspapper på en plåt. Sötningen kommer från banan och dadlar. Och så torka i ugnen på låg värme över natten. Och lite till – det har nog tagit uppåt 15 timmar för smeten att torka. Och sedan är det bara att klippa dem i remmar. De håller länge i kylen. Receptet på blåbärsremmar hittar du på alltomblåbär.se.

Jag hade även i pressad ingefära i blåbärssmeten. Gott!

20160802_164825.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *